Leven vanuit jouw kernwaarden en intrinsieke identiteit

Als we die cape van onze niet dienende conditioneringen, morele lessen, cultuuraspecten en verkeerde aannames hebben afgedaan... wie zijn we dan vanuit onze wortels. Want wanneer we 'wakker worden in onszelf' -de letterlijke betekenis van het woord ‘meditatie’ vanuit de oosterse leer- zal de oeroude vraag automatisch rijzen: "wie ben ik, waarom ben ik hier, wat beteken ik voor anderen, wat is de zin.." Ontdekken wat jouw kernwaarden zijn en van daaruit wat jouw intrinsieke identiteit is, is niet mogelijk zonder ons onderbewustzijn te raadplegen.


Vanuit de diepte ontstaan de antwoorden hierop, voor dat deel heb ik een relatief eenvoudige methode ontwikkeld. En als we eenmaal onze kernwaarden gevonden hebben,  kunnen we van daaruit vrij eenvoudig ontdekken wat onze intrinsieke identiteit is. Want als je weet waar je écht voor staat ontdek je ook makkelijker wie je écht bent.
Eenvoudiger je doel vinden
"Wat is mijn doel in het leven?" Als je niet weet wat je waardeert kun je ook moeilijk achterhalen wat je doelen zijn.

Vloeiender reageren in moeilijke situaties
Waarden zorgen dat je je authentiek gedraagt met wie je in de kern wilt zijn, keuzes maak  je makkelijker en niet overhaast.

Makkelijker beslissingen nemen
Vanuit je persoonlijke waarden neem je makkelijker beslissingen die minder door emoties worden geleid.

Opruimen van rommel
Waarden helpen je dingen uit te sluiten die je niet echt wilt, daardoor ban je de tijd en energieverspillende dingen uit je leven.

Verbeteren van je loopbaankeuzes
Scherper zien wat je écht wilt en wie je bent zorgt voor betere keuzes in waar je goed in bent en waarvan je houdt te doen.

Duurzame relaties
Weten wie je écht bent en wat je wilt, zorgt dat je je partnerkeuze niet snel door lust laat ontstaan maar vanuit vriendschap.

Sterker gevoel van eigenwaarde
Vanuit je eigen waarden kun je een sterke onafhankelijke mening ontwikkelen over belangrijke onderwerpen.

Zelfvertrouwen vergroten
Als je weet wat je wilt, maakt het niet uit wat andere mensen willen. Dit zorgt voor veiligheid en kracht in jezelf.

Algehele geluk niveau
Kijkend naar bovenstaand punten en hier naar leven maakt het logisch om hier in ieder geval een stuk gelukkiger van te worden.


Lees verder